Hvad er klezmermusik

yidlEn klezmer betyder i jødisk sprogbrug det modsatte af en rigtig musiker Download images from icloud on pc. En der næppe kan læse noder, en der spiller melodier efter gehør. Ordet stammer fra det bibelsk-hæbraiske klej (instrument) og zemer ( at synge, at spille) instagram videos downloaden apps. De uundværlige musikere der spiller til den vigtigste jødiske begivenhed – brylluppet – kaldes klezmorim. Klezmer har østeuropæisk-jødiske rødder netflix herunterladen tv.

Musikken stammer fra de jødiske samfund i Polen, Ukraine, Bulgarien m.m og viser den jødiske festmusiks påvirkning af den lokale spillestil herunterladen. Musikken er intens, virtuos og pågående – det forlyder således fra et øre-vidne i 1802 i Padolia, det nuværende Ukraine: “Hver tone skærer gennem mit øre som en pil!” Violinen har i århundreder været det foretrukne instrument blandt jødiske musikere wieviel filme kann ich bei netflix herunterladen. Med de østeuropæiske jøders invandring til Nordamerika fra 1881-1914 blev klarinetten imidlertid det ledende soloinstrument i klezmer.

Akkompagnementet bestod oftest af hakkebrædt og kontrabas directx 11 herunterladen. Klezmer er gennem det 20. århundrede blevet videreudviklet i USA under en påvirkning af jazz, swing og bigbandsmusik. Genren oplevede en genopblomstring i 1970erne, der bød på mange nye tolkninger herunterladen.
Klezmer har i dag opnået en verdensomspændende popularitet som aldrig før.